×

Titel

Text

Kings of Indigo kleding voor heren

Er is een oude legende die gaat over een school KOI-karpers die stroomopwaarts een rivier op zwemt. Het kostte veel kracht om tegen de stroom in te zwemmen. Uiteindelijk kwamen de karpers bij een waterval uit, wat de karpers ontmoedigde: hier konden ze niet tegenop zwemmen. Echter zagen sommige vissen dit juist als een uitdaging en begonnen ze de waterval te beklimmen. Ze werden uitgelachen door de demonen van de rivier, die de waterval steeds hoger en ruwer maakte. Veel KOI-karpers gaven het op en keerden terug, terwijl andere vissen weigerde op te geven. Vele jaren achter elkaar probeerde zij de waterval te beklimmen. Eén van hen bereikte uiteindelijk de top. Als beloning voor zijn volharding en kracht veranderden de goden de karper in een draak. Hij was daardoor in staat om de rest van zijn leven vrij om over het land te zwerven.


Dit verhaal van de kapers die tegen de stroom in zwemmen staat symbool voor Kings of Indigo. Het staat voor welvaart en welzijn door hard werken. Het was verder puur toeval dat uit de naam, Kings Of Indigo, de naam KOI ontstond. Er wordt gezegd dat je je geest dier niet kiest, het kiest jou. Dus zij geloven dat deze legende op hen van toepassing is. Het staat voor wat en wie ze zijn. Ze maken een reis in ontwerpen en het maken van duurzaam denim. Ze werken tegen de stroom in van fast fashion, van greenwashing, van wanpraktijken in de productie. Zo willen ze naar een betere toekomst voor ons allemaal. Naast dit prachtige merk, verkopen wij meerdere merken als AirforceDiesel & Dstrezzed.


Het ontstaan van Kings of Indigo

Toen Tony Tonnaer in 2011 Kings Of Indigo oprichtte, wilde hij kleding gaan ontwikkelen die op een sociale en ecologisch manier geproduceerd worden. Dit zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Hij bleek een pionier in de fashion te zijn. Sindsdien is de term duurzaamheid gemeengoed geworden. Iedereen weet dat het de andere kant op moet. De toekomst belooft nog vele veranderingen.

De kledingindustrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. KOI wil koploper zijn in het verduurzamen van deze kledingproductie. En er is nog veel werk te verzetten. Dit streven heeft inmiddels er wel voor gezorgd dat het altijd twee stappen voor is op de rest. Kings of Indigo innoveert met materialen en duurzame productiemethoden. Het is voortdurend onderzoekend bezig hoe onze planeet gespaard kan worden.


Een woord van de oprichter, Tony Tonnaer

“Ik maak al zeventien jaar duurzame denim, maar eigenlijk hebben alleen de laatste vijf jaar me doen geloven dat verandering in de hele industrie echt mogelijk is. De laatste jaren zijn er veel innovaties geweest in alle fases van het productieproces. Deze zijn er vooral op gericht het productieproces minder milieuvervuilend te laten zijn. Dit kan met low-impact kleurstof, hergebruik van water, meer gerecycled materiaal in stoffen, wassen met minder water, chemicaliën en energie. Deze waardevolle en noodzakelijke stappen zijn inmiddels gezet.”


“We willen consumenten aanmoedigen om gepassioneerd bezig te zijn met het kopen van kleding, bewust te kopen en te kiezen voor kwaliteitsartikelen die een leven lang meegaan. We moeten ze de tools geven om de beste beslissingen te nemen door eerlijk en transparant te zijn. Op deze manier kunnen we de consument langs greenwashing leiden en ze in echte kwaliteitskleding voor het volgende tijdperk brengen."


Kings of Indigo bij Hype Heroes Den Bosch

In deze moderne tijd is online kopen dé manier van kopen. We nodigen je echter graag uit om bij ons langs te komen in onze Hype Heroes winkel in Den Bosch. Zo kunnen we je bijvoorbeeld helpen met de juiste maat en combinaties voor de juiste gelegenheid te vinden. Wij zijn gevestigd in het centrum van Den Bosch aan de Vughterstraat 29.


Maak je keuze uit onze ruime collectie kleding zoals hieronder weergegeven. Ben ervan verzekerd dat je de producten binnen een paar dagen in huis hebt.


Als je geïnteresseerd bent in Kings of Indigo kleding voor heren, kijk dan ook eens naar de kleding van Kuyichi.

whatsapp icoon
Snelle vraag?
Whatsapp Ons!
whatsapp icoon